GANG I BAGERIET
I tirsdags bagte vi 12 stk. Low fodmap diet Grovboller med brune ris.
Her har i opskriften:
Husk at i kan bruge jeres kogte brune ris fra evt. aftensmaden dagen før.
Ingredienser:
/ 60 g sesamfrø / 60 g hørfrø / 2 dl vand / 5 dl laktosefri mælk / 50 g gær / 2 tsk. sukker / 1 tsk. salt / 2 spsk. olie rapsolie / 100 g kogte brune ris / 20 g fiber HUSK / 300 g fuldkornsmajsmel / 100 g havreklid / 1 æg til pensling
Sådan gør du:
1) Der skal laves en grød. Kom sesamfrø, hørfrø og 2 dl vand i en gryde. Lad det det koge sammen i 4-5 min. og afkøl til det er lunkent.
2) Den laktosefri mælk lunes og gæren opløses i mælken.
3) De øvrige ingredienser og grød tilsættes og æltes godt.
4) Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
5) Form derefter dejen til boller og lad dem hæve yderligere 20-30 min.
6) Pensl evt. bollerne med æg og drys sesamfrø på som pynt.
7) Bollerne bages midt i ovnen i 15 min. ved 200 grader.
Ingen kommentarer endnu